INFO: Butikken er solgt, og i den forbindelse midlertidig stengt. 

Marsipan

Du trenger:

Grunnoppskrift marsipan:

  • 200 g finmalte mandler
  • 50 g sukrinmelis
  • 1 - 2 eggehviter
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
 
Oppskrift for marsipan med appelsinsmak:
 
½ porsjon marsipan (grunnopskrift over)
½ appelsin
Evt. litt finmalte mandler/sukrinmelis til justering av konsistens/smak
 
 Kilde: Funksjonell Mat
 

Slik gjør du

  • Bland sammen alle ingrediensene, og smak til med søtt.
  • Juster med eggehvite og finmalte mandler til du får en smidig og god marsipanmasse.
  • form til f.eks kuler eller firkanter
 
Slik gjør du for marsipan med appelsinsmak

Lag ½ porsjon marsipan etter oppskriften på marsipan .
Vask appelsinen godt (bruk gjerne økologisk), og riv skallet på den fineste delen av rivjernet.
Del appelsinen så i to og press ut saften av den ene halvdelen. Bland inn saft og skall fra appelsinen i marsipanen.
Dersom den blir for klissete tilsetter du litt mer malte mandler eller evt. litt sukrinmelis for søtere smak.
Trill ut kuler som du deretter dypper i sjokolade og setter i kjøleskapet

 

 

 

Følgende ingredienser får du her:

 

 

Visa / Mastercard Nets Teller Klarna PayPal Posten Bring Trollweb