INFO: Butikken er solgt, og i den forbindelse midlertidig stengt. 

Knekkebrød Lavkarbo og Glutenfrie

Du trenger:

  • Ingredienser
  • 200 g Solsikkefrø
  • 50 g Linfrø
  • 60 g Sesamfrø
  • 50 g FiberFin
  • 2 ss Fiberhusk
  • ½ -1 ts Salt
  • 2 ts Sukrin
  • 5 dl Vann
 

Slik gjør du:

  • Bland sammen alt det tørre i en bolle, og hell i vannet. Rør godt sammen for hånd. Det blir en relativt fuktig blanding.
  • La det hele stå og svelle i ca 10 minutter. Det er viktig at fiberhusken får virke en stund før du baker det ut. 
  • Sett ovnen på 160 grader, varmluft
  • Fordel blandingen på 2 stekeplater, og smør det utover slik at det dekker hele platen. Det må ikke være for tykt, men du må også unngå at det blir huller i deigen. Bruk gjerne en kakespade for å få det jevnt utover.
  • Rut opp med et pizzahjul eller kniv. (Det blir ca 12 knekkebrød på hvert brett).
  • Stekes i 35 minutter. Ta så ut brettet og snu det rundt, slik at den siden som var innerst I ovnen nå blir ytterst. Bytt litt rundt på knekkebrødene, (for at de skal bli jevnt stekt) Stek i ytterligere 35 minutter.
  • Det kan være lurt å la knekkebrødene bli nesten kalde før du fjerner bakepapiret.

Næringsinnhold per 100 gram
Energi: 386 kcal • protein: 14 • karbohydrat: 7 • fett: 30 • fiber: 19

 

Kilde: Funksjonell Mat



 

 

Følgende ingredienser får du her:

 

 

Visa / Mastercard Nets Teller Klarna PayPal Posten Bring Trollweb