INFO: Butikken er solgt, og i den forbindelse midlertidig stengt. 

Kokosboller - Glutenfri og Lavkarbo

Du trenger:

  • 5 eggehviter
  • 5-6 ss Sukrin
  • 1 ts vaniljepulver
  • 20 g kokos
  • 5 plater gelatin

Glasur:

  • 2 eggehviter
  • 2-3 ss SukrinMelis
  • ca 15 g kakao
  • 2 plater gelatin
  • 10 g kokos (pynt)
 

Slik gjør du

  • Stivpisk eggehvitene med Sukrin
  • Bland inn vaniljepulver og kokos.
  • Legg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Press deretter ut vannet og hell over 1 dl kokende vann.
  • Hell dette over i eggeblandingen i en tynn stråle mens vispen går.
  • Hell massen over i en ønsket form og sett i kjøleskapet.
  • når stivnet kan du skjære til i ønsket fasong og ta på glasur.
  • Kan serveres som kake eller boller ( enklest å skjære firkanter da )

Glasur:

  • Gelatinplatene smeltes sammen med litt kokende vann (ca 1 spiseskje). 
  • Stivpisk eggehvitene med SukrinMelis og bland i kakao og gelatin på samme måte som med selve kokosbollene. 
  • Hell glasuren over bollene og strø over kokos. 
  • Settes inn i kjøleskapet i ca 10 minutter for at glasuren skal stivne litt før kokosbollene kan nytes.

Næringsinnhold per 100 gram
Energi: 81 kcal • protein: 7,5 • karbohydrat: 1,1 • fett: 4,8 • fiber: 1,6

 

Kilde: Funksjonell Mat

 

Følgende ingredienser får du her:

 

 

Visa / Mastercard Nets Teller Klarna PayPal Posten Bring Trollweb