INFO: Butikken er solgt, og i den forbindelse midlertidig stengt. 

Glutenfrie fastelavensboller

Du trenger:

Glutenfri bolledeig

  • 3 dl TINE Kesam Original
  • 3 dl varmt vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 70 g jyttemel
  • 500 g lyst glutenfritt mel (eks. Finax Melmix Rød)
  • 50 g gjær
  • 6 ss smeltet TINE Ekte Smør
  • ½ ts salt
  • 1½ dl sukker
  • 1 ts kardemomme


Vaniljefyll til boller

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 3 dl Piano Vaniljekrem
 
Dryss
  • 3 ss melis 
 

Slik gjør du

Glutenfrie boller

  • Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter glutenfritt mel, fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i ca 5 - 8 minutter. Tilsett så gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
  • Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og la dem etterheve i ca 30 minutter.
  • Forvarm stekeovnen til 225°C.


Steke boller

  • Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl bollene på rist og del dem deretter i to.

 

Fyll til glutenfrie fastelavensboller

  • Visp kremfløten stiv og bland den med vaniljekremen. Legg kremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.



Tips
Hvis du ønsker et alternativ til vanlig krem eller vaniljekrem i bollene, kan du blande 3 - 4 spiseskjeer sjokoladesaus eller litt syltetøy i kremen.


Kilde: Tine

 

Følgende ingredienser får du her:

 

 

Visa / Mastercard Nets Teller Klarna PayPal Posten Bring Trollweb