INFO: Butikken er solgt, og i den forbindelse midlertidig stengt. 

Cornells Knekkebrød

Du trenger:

  • 1 pose Cornells Alternativ, mel- og frøblanding, Grov (750 g)
  • 6 dl vann (fingervarmt)
  • 1 dl olje
  • 2 ts salt

Slik gjør du

    • Bland ingrediensene godt sammen. La deigen svelle i ca 5 min.
    • (Du kan evt. også rulle ut deigen så snart den er passe lett å forme).
    • Hvis du vil ha tynne og sprø knekkebrød, deles deigen i 3 deler.
    • Form hver del til en firkant midt på stekebrettet med bakepapir under.
    • Til tykkere knekkebrød kan deigen deles i 2. Da bør steketemperaturen
    • være lavere og steketiden noe lengre.
    • Legg bakepapir over og rull ut deigen med kjevle/ bakerulle.
    • Det er viktig at deigen får jevn tykkelse.
    • Fjern det øverste bakepapiret og del forsiktig med en pizzarulle i jevne ruter, ca 16 stk.
    • Ett brett stekes nederst i ovnen på varmluft i 30 – 40 minutter ved 160 – 180° . Ved flere brett kan det være smart å bytte om på brettene etter halv tid. (Steketiden blir noe lengre med flere brett). NB! Etterstek til slutt de knekkebrødene som ikke er helt stekt i ca 180° i ca 10 min. Uten varmluft stekes knekkebrødene ved 160 – 180° i 45 – 60 min.

NB! Følg med på steketiden! Alle ovner er forskjellige. 


Tips

    • Knekkebrødene skal være pent brune, sprø og gjennomstekt når de ferdige. Avkjøles på rist. Vær sikker på at de er helt kalde før de legges i boks. Unngå oppbevaring sammen med ferske brødvarer.
    • Knekkebrød holder seg sprø og fine lenge – i opptil 6 måneder.
 
Kilde: Cornells
 

Følgende ingredienser får du her:

 

 
     
     

Visa / Mastercard Nets Teller Klarna PayPal Posten Bring Trollweb