INFO: Butikken er solgt, og i den forbindelse midlertidig stengt. 

Boller med Fiberhusk

Du trenger:

Boller

  • 2,5 dl melk
  • 25 gr gjær
  • 75 gr smør eller margarin
  • 1 måleskje (10 gr)  fiberhusk
  • 2 ts salt
  • 1/2 dl sukker eller sukrin
  • 1 ts kardemomme
  • ca 7 dl glutenfri melblanding
 
Fyll
  • 100 gr mandelmasse
  • 20 gr smør eller margarin
  • 1 ts vaniljesukker
 
Pensle med egg og evt. strø over perlesukker

Slik gjør du

Deigen
  • Smelt smør /margarin
  • Tilsett melk og la bli fingervarmt, 37°
  • Bland i gjæren
  • Tilsett fiberhusk
  • Rør om og la svelle i ca 10 min
  • Bland i sukker, kardemomme og resten av gjærbaksten
  • Kna og bearbeid deigen kraftig - gjerne i kjøkkenmaskin
  • Dekk til deigen og la heve i ca 30 min
Fyllet
  • Rør om mandelmassen, smøret og vaniljesukkeret til en fyldig masse
Utbaking
  • Strø resten av melblandingen over arbeidsflaten og kna deigen godt
  • Kjevle deigen til en stor flate og skjær ut firkanter på ca 8x8 cm
  • Legg fyll i midten og brett hjørnene mot hverandre
  • legg bitene på bakepapirskledd stekebrett
  • Dekk til og la heve i ca 30 min
  • Pensle med egg og strø over perlesukker
Steking
  • Ett brett stekes midt i ovnen i ca 10 minutter ved 250°

Bollene kan selvsagt lages uten fyll også. 


Kilde: Lindroos - FiberHusk

 

Følgende ingredienser får du her:

 

 

Visa / Mastercard Nets Teller Klarna PayPal Posten Bring Trollweb