INFO: Butikken er solgt, og i den forbindelse midlertidig stengt. 

Oppskrift Bokhvetebrød

Du trenger:

  • 25 gr gjær
  • 4 dl vann
  • 2 måleskjeer rapsolje
  • 20 gr  hele linfrø
  • 10 gr fiberhusk
  • 1-2 hele fennikkel
  • 1 ts salt
  • 1 mellomstor gulrot ( ca 100 gr)
  • 2 dl (90gr) bokhveteflak
  • 7 dl (350 gr) bokhvetemel
  • Pyntes med nokhveteflak
Oppskriften gir 1 brød

Kilde: Lindroos - FiberHusk

Slik gjør du

    • Smuldre gjæren og rør ut i fingervarmt vann (37 grader) til den løser seg opp.
    • Tilsett olje, linfrø, FiberHusk, knust fennikkel og salt- Rør om og la stå noen minutter.
    • Skrell og finrasp gulroten. Bland sammen gulrot, bokhveteflak og halvparten av bokhvetemelet. 
    • Bearbeid deigen vel i kjøkkenmaskin.
    • Tilsett resten av melet og kna deigen til den er smidig. 
    • Flytt deigen over til en smurt 1,5 l bakeform og strø over bokhveteflak.
    • Dekk til og la heve i ca 30 min.
    • Stekes midt i ovnen i 30 - 40 minutter ved 200°.
    • La brødet hvile litt før du tar det ut av formen og skjærer det opp.
 
 

Følgende ingredienser får du her:

 

 

Visa / Mastercard Nets Teller Klarna PayPal Posten Bring Trollweb